=Relining i Villa=

Äger du ett gammalt hus, då måste du förr eller senare göra en relining av din villa. Detta betyder att husets rörsystem renoveras i stället för att bytas ut helt och hållet. Är du osäker på om ditt hus är i behov av en relining är den smidigaste och säkraste lösningen att du anlitar en rörmokare som är Branschledande Relining Villa och som gör en kontroll av rörsystemet. Kontrollen sker i regel genom en så kallad avloppsfilmning. Enkelt förklarat innebär detta att en kamera skickas ner i avloppssystemet som filmas inifrån. Därefter kan rörmokaren snabbt avgöra om en relining av din villa är en bra lösning och vad den kommer att kosta.

Metoder för relining

Det finns ett par metoder för att göra en relining. En av de vanligaste metoderna benämns för sprutmetoden och innebär, som namnet antyder, att plast sprutas på insidan av röret för att skapa ett skyddande lager. Denna metod är den mest ekonomiska men är den som har kortast livslängd. Strumpmetoden är lite mer avancerad och då trär man ett mjukt plaströr, en så kallad strumpa, in i det skadade röret. Därefter stelnar plaströret och bildar ett starkt skydd för det gamla röret. När du använder dig av den här metoden blir resultatet nästan lika starkt och hållbart som om du hade köpt helt nya rör.

Kostnad av relining i villa

Kostnaden för att göra en relining på din villa beror på ett par olika faktorer. En avgörande faktor är vilken metod och vilket material som du använder. Väljer du strumpmetoden, och dessutom väljer en plast av hög kvalitet kommer priset att bli högre, men samtidigt kommer rören att hålla under många år framöver. En annan faktor är omfattningen på arbetet. Har du många löpmeter av rör som ska repareras blir kostnaden självfallet högre än om det endast är fråga om enstaka rör.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *